Nieuws

Het begon met een dubbeltje…

Gepost op dinsdag 4 februari 2014

Dubbeltjespanden

De Dubbeltjespanden liggen haaks op de drukke Mauritskade en gaan verstopt achter een blinde gevel. Om passanten iets van de intimiteit van het kleine straatje mee te geven en nieuwsgierig te maken naar de bijzondere geschiedenis van ‘De Dubbeltjes’, ontwierp kunstenaar Marjet Wessels Boer in opdracht van Woonstichting De Key een huizenhoge, gemetselde letterbak.

The White Cube onthuld

Gepost op woensdag 31 oktober 2012

Op 31 oktober om heeft Jeanine van Pinxteren – voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel centrum – kunstwerk The White Cube van Giny Vos aan de Nieuwezijds Armsteeg 93 onthuld.

Feestelijke onthulling Damast

Gepost op vrijdag 6 juli 2012

In 2009 werd designer Chris Kabel (1975) door architectenbureau Abbink X De Haas benaderd om een gevelbekleding te ontwerpen voor nieuwbouwproject Tussen de Lakens. Dit wooncomplex/atelier werd gerealiseerd in het dichtbebouwde hart van Amsterdam en bevindt zich in een verborgen binnenhof op de kruising van de Blaauwlakensteeg en de Zwartlakensteeg.

Op donderdag 5 juli onthulden Lodewijk Asscher (wethouder Amsterdam) & Sylvia Dornseiffer (Amsterdamse Fonds voor de Kunst) het bijzondere resultaat, Damast Tussen de Lakens, tijdens de opleveringsceremonie van het Blaauwlakenblokproject in Amsterdam.

De Reus van Bickerseiland onthuld

Gepost op woensdag 6 juli 2011

Op woensdag 29 juni om 16.00 uur is het standbeeld ‘De Reus van Bickerseiland’ onthuld door burgemeester Eberhard van der Laan. Hiermee gaat een jarenlange wens van buurtbewoners in vervulling.

De geschiedenis van De Reus gaat bijna vierhonderd jaar terug. Vanaf 1647 toen het manshoge houten beeld op het huis van koopman, reder en burgemeester Jan Bicker werd geplaatst tot de jarenlange zoektocht van enkele buurtbewoners die het beeld graag weer een plek op het eiland wilden gevenDe Reus staat symbool voor de scheepvaartgeschiedenis van het eiland. Maar ook voor haar arbeidersverleden en de hechtheid van de eilanders onderling.

Duizend Zonnen genomineerd voor de Amsterdamse Straatkunstprijs!

Gepost op dinsdag 10 mei 2011

Het kunstwerk Duizend Zonnen van Roland Schimmel is genomineerd voor de Amsterdamse Straatkunstprijs.