Oetgenboys
Daan Heldring2007 Oost

Informatie

In een overdekte steeg aan de achterzijde van de Oetgensstraat en de Oetgensdwarsstraat is een kunstwerk geplaatst door beeldend kunstenaar Daan Heldring. Het kunstwerk markeert deze locatie als de voormalige hangplek van ‘De Oetgenboys’, een groepje jongeren uit de Weesperzijdebuurt.

Omdat de jongeren de omwonenden veel overlast bezorgden, besloot De Key – in samenwerking met jongerenwerkster Fatimah Puteh – een alternatieve plek voor de jongeren te creëren. Het werd een leegstaande bedrijfsruimte aan de Wibautstraat. 
Door Heldrings kunstwerk zullen de bewoners uit de omgeving van de Oetgensstraat nog dagelijks op een mooie manier aan ‘De Oetgenboys’ worden herinnerd.

Heldring fotografeerde de jongeren en verwerkte de contouren van de portetten in afbeeldingen van typisch Hollandse tegeltjes. Hiermee vormde hij een tegeltableau dat hij op de kopse wand van het steegje plaatste. De jongeren zelf werkten ook mee aan het kunstwerk. Niet alleen kozen zij het gerealiseerde ontwerp, ook hielpen zij bij het uitsnijden van de portretten.

Over Daan Heldring

Daan Heldring is beeldend kunstenaar.