Reliëf
Hans ter Horst1998 West

Informatie

Op de zijgevel van het complex Het Behouden Huys plaatste Hans ter Horst een reliëf van zink en hout. Geheel in de mediterrane sfeer van het complex, herinnert het kunstwerk aan de zon.

In een blauwe lucht lijkt een heldere gele zon te stralen. Of verbeeldt het gele hart van het kunstwerk een ontluikende bloem? Tijdens de grootscheepse renovatie van het wooncomplex is ook het kunstwerk gerestaureerd.

Het Behouden Huys

Het recentelijk (2003-2007) gerenoveerde wooncomplex Het Behouden Huys steekt opvallend af bij de overige bebouwing van de Spaarndammerbuurt. Dit komt voornamelijk doordat Het Behouden Huys gebouwd is uit geel geschilderde betonbokken terwijl in de rest van de buurt rode baksteenbouw domineert. Mede door te kiezen voor beton hoopten de architecten van het complex in 1977 te breken met de burgerlijke truttigheid. Momenteel wordt de Spaarndammerbuurt integraal aangepakt. Dat betekent dat er niet enkel aandacht is voor woningverbetering, maar ook voor investeringen in de economische en sociale positie van de bewoners. Woonstichting De Key werkt hierbij samen met bewoners en een groot aantal partijen, waaronder Stadsdeel Westerpark.

Over Hans ter Horst

Klik hier om naar de website van Hans ter Horst te gaan.